Lån til investering – kan det betale sig?

Der er mange danskere, der låner penge på nettet. Det er dog de færreste, der låner penge med henblik på at investere dem. I hvert fald hvis lånet optages hos en onlinebaseret låneudbyder.

Har du gjort dig overvejelser at optage et forbrugslån, med henblik på at investere de lånte midler? I så fald er der mange parametre, der skal overvejes nøje.

Det væsentligste er naturligvis at vurdere, hvorvidt den påtænkte kan give et afkast, der ikke blot kan dække rente- og gebyromkostninger, men også efterlade et overskud til dig. Det er selvfølgelig det, der er hele pointen.

Et farligt spil

Det er vigtigt at understrege, at spiller et farligt spil, hvis du beslutter at investere lånte penge. At miste egne penge i en dårlig investering, er surt. At miste lånte penge kan resultere i økonomisk ruin.

Af denne årsag kan det ikke anbefales at investere for lånte penge, hvis ikke man ved, hvad man laver. Som angivet herover, kan det ende helt galt.

På mange punkter kan det sidestilles med at handle med gearing, hvilket ligeledes frarådes, hvis ikke du er erfaren investor.

Hvorfor vil du låne penge til en investering?

Der kan være flere årsager til, at du ønsker at låne penge til en investering. Det kan være i tilfælde af, at du allerede har taget en position i et bestemt aktiv, som du ønsker at forøge, men ikke har likviderne til.

Det også tænkes, at du ønsker tage en ny position i fx en aktie, men ikke kan skrabe pengene sammen til det. I begge tilfælde skal du dog være meget påpasselig med at låne penge til formålet.

Andre muligheder bør overvejes

Ønsker du at tage en position i en aktie, som du vurderer til at have en positiv fremtid, er der andre muligheder, der bør overvejes, før du optager et lån. Blandt andet kan du købe futures, som sikrer, at et underliggende aktiv kan købes til en fastsat pris på et fastsat tidspunkt.

Er du eksempelvis overbevist om, at Tesla-aktien vil stige i fremtiden, men har du ikke frie midler til at tage en position i aktien? I så fald kan du vælge at tage en position via en future, hvor betalingen først skal falde på kontraktens udløbsdato.

Overvejer du denne løsning fremfor et lån, så handl futures på en platform, der er udviklet til formålet. Her er dine muligheder ikke blot bedre – det er også betydeligt lettere at indgå en sådan kontrakt.