Sådan får du råd til det, du gerne vil have

Det kan være svært at være den, der aldrig har råd til at tage med i biografen eller tage med ud og spise. At være den, der altid er nervøs, når der skal kigges på kontoen. Det er vigtigt, at man har det sjovt. Måske specielt, når man er ung, og der kommer så mange muligheder for at have det sjovt og lave noget socialt. Det koster bare ofte penge at være social, så hvad gør man? Man tager sig råd til det. Læs med, og bliv klogere på, hvordan du kan være med til flere sjove ting. Lån nemme penge i dag, og tag med på opleveren i morgen!

Kig på din bankkonto og få et overblik

Det første du bør gøre, når du mangler et økonomisk overblik, er naturligvis at tage et kig på bankkontoen. Det kan være skræmmende, men det er yderst nødvendigt. Du skal ikke bare kigge på, hvad du har brugt af penge den seneste uge. Det giver dig ikke det rette overblik. I stedet for bør du kigge flere måneder tilbage og se, hvad du har brugt dine penge på. Lav et ark med punkter som ”mad”, ”fornøjelser” og ”månedlige udgifter”, så du kan registrere dit pengeforbrug i en overskuelig opdeling. Måske du finder ud af, at der er nogle månedlige udgifter, du godt kan undvære? Måske du bruger alt for mange penge på take-away? Det er bare med at finde ud af det!

Tag et lån

Det kan også være, dine udgifter og indkomst bare ikke hænger sammen. Hvis du er ung, er det helt normalt. Der er mange unge, der ikke kan få det til at hænge sammen. Synes du, at du går glip af for mange oplevelser, fordi din konto bløder? Så kan det være en god idé at tage et lån. Der er mange billige lån til unge, og det er netop fordi, man skal ud og bruge penge, når man er ung

Spørg om flere timer på arbejdspladsen

Det kan også være, der er mulighed for, at du kan få nogle flere vagter på dit arbejde – hvis du har sådan et. En chef bliver aldrig ked af at høre, at man gerne vil arbejde noget mere, så spørg din chef, om der er mulighed for, at du få flere vagter.

Led efter gode tilbud

Hvis det mere er ting, – frem for oplevelser – du føler, du ikke har råd til, så kan det være, du skal være bedre til at kigge efter tilbud. Lige nu boomer markedet med mange gode tilbud, fordi man gerne vil have mere forbrug efter corona-krisen, så kig dig godt omkring. Det er måske nemmest at kigge efter tilbud online, da det nemt giver et overblik.

Håber, du kan bruge nogle af ovenstående råd til at få et bedre overblik over din økonomi. Livet skal leves, især når man er ung, og ingen ser tilbage på deres tid, hvor de var sociale og havde det sjovt med fortrydelse.