Værdiansættelse af virksomhed

www.BachAndreasen.dk

Faktorer at overveje
Inden påbegyndelse af forretningsværdiansættelsesprocessen skal visse nøglefaktorer tages i betragtning. Disse inkluderer:

1. Rentabilitet og risiko. I det væsentlige alle overvejelser, der er taget under værdiansættelsen, falder i to kategorier: rentabilitet og risiko. Dette skyldes, at en investor ser på omkostningerne ved at indgå aftalen, så hvis der er en aftale, der er lige så rentabel, men fremkalder mindre risiko, er det mere sandsynligt, at det er en investeringsmulighed.

2. Personlige grunde. Investorer er også mennesker! Følelser eller ikke-økonomiske faktorer kan påvirke beslutningsprocessen og dermed resultatet af værdiansættelsesprocessen. For eksempel, hvis en sælger er motiveret til at sælge sin virksomhed så hurtigt som muligt, vil tidsfaktoren være af prioritet frem for salg til dagsværdi på grund af enhver personlig eller følelsesmæssig årsag, der måtte være tilfældet. Det er derfor afgørende at forstå, hvad bundlinjens ræsonnement for aftalen er for begge modparter i transaktionen.

Se mere her: https://bachandreasen.dk/vaerdiansaettelse-af-virksomhed/

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *