Hold haven fin – Det kan sagtens være både nemt og billigt

De fleste danske hjem har en have. Desværre er den, for de fleste, ikke meget mere end en tanke værd, og det kan ses. I bedste fald kan haven være et smukt og attraktivt sted, hvor både børn og voksne kan få sig rørt og få trukket frisk luft ned i lungerne. Det potentiale når de færreste dog. I stedet lader de haven stå, fordi de mener det tager for lang tid, eller at det er for dyrt. Ingen af delene behøver dog at være tilfældet.

Med bare en lille indledningsvis indsats, kan du nemlig nemt få en fin have, der i stort omfang passer sig selv. Den indledningsvise indsats vil hurtigt vise sig at være al tiden og pengene værd, når først du oplever, hvordan det er at færdes i en have, man faktisk er stolt af. Derfor kan det også sagtens forsvares at finansiere dele af den ved et lille lån.

Gør det nemt

Hele ideen er dog at indrette en have, der hverken koster det store at anlægge eller vedligeholde. Det kan du blandt andet gøre ved kun at bruge planter, der er forholdsvist vedligeholdelsesfri, og som sagtens kan klare den mænge regn og frost, det danske vejr nu engang kan byde på. Rådfører du dig med din lokale planteskole, er der heldigvis masser af planter, der overholder de krav. Du kan sågar finde en hæk, her er en ligusterhæk et godt bud, som er nærmest vedligeholdelsesfri og kun har brug for en smule ligusterhæk gødning for at holde sig ekstra frodig.

Har du alligevel lyst til at have et par fine blomster, der kræver en smule ekstra omsorg, kan den slags dog også klares, uden at det nødvendigvis kræve mere arbejde fra din hånd. Her hedder svaret nemlig kapillærkasser, som sådan set bare er plantekasser med evnen til at give dine plante den rette mængde vand og gødning løbende. Hvis du gerne vil have en nem have, så køb kapillærkasser.

Undgå ukrudt

Alt den slags handler dog kun om de planter, du gerne vil have til at vokse i haven. Den mængde tid og penge, der er associeret med havearbejde, handler dog oftest mindst lige så meget om de planter, du ikke vil have til at vokse. Vil du gerne gøre din nye, finde have både nem og billig, kan det altså også godt svare sig at gøre en smule ud af det præventive arbejde ved at begrænse grusarealer og lignende samt lægge plast under fliserne. Det er den slags tricks, der kan sikre dig en nem og billig have.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *