Tjekliste: Husk at gøre disse ting, hvis du lige har stiftet selskab

Det er en rigtig god dag, når man endelig får en email fra advokaten om at ens selskab er blevet stiftet, og så modtager man sit længe ventede CVR-nummer. Du går ind på CVR.dk og slår det op og læser lidt om din virksomhed. I samme mail er der dog oftest også en regning, som du skal betale hurtigst muligt. Nogle gange bliver advokatregningen dog fratrækket selskabskapitalen direkte, og så får du bare udbetalt et mindre beløb.

Bogføring

Uanset hvad så skal denne udgift bogføres, og det skal den på den rigtige måde. Der er særlige regler der gør, at du ikke kan få fradrag eller momsfradrag på alle stiftelsesomkostninger, og det bør du læse mere om. Du skal dog have fundet dig et regnskabsprogram hurtigst muligt, da det er lidt svært at bogføre uden et regnskabsprogram.

Det er muligt at finde gratis regnskabsprogrammer i Danmark, og de mest anvendte er nok Dinero og Billy. De kan meget af det samme, så du vælger bare ét.

Bank

For at kunne betale dine regninger, så skal du have, hvad der hedder en erhvervskonto. Denne form for konto er registreret i banken i selskabets navn, og det er dermed selskabet, der ejer alt på kontoen. Du kan af denne grund ikke bare anvende din egen konto til din virksomheds aktiviteter.

Hvad mange glemmer er dog, at denne konto heller ikke er gratis. Du kan nemt komme til at betale flere tusind kroner i oprettelsen for sådan en konto – og den kan ikke rigtig noget specielt i forhold til en personlig konto.

Opretter man dog en konto hos en af de online banker uden fysiske kontorer, så kan man opnå en markant lavere pris på oprettelsen og abonnementet. Opret en erhvervskonto online i dag, og så sparer du en masse penge i dag og fremover.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *