Hvor meget alkohol bør du drikke? Hvor meget er for meget?

Hvor meget alkohol bør du drikke? Hvor meget er for meget?

Du har sikkert hørt det gamle ordsprog: “Alt med måde” Tja, det gælder helt sikkert, når det kommer til alkohol. Hvor meget du drikker, kan have stor betydning for dit helbred, både på kort og lang sigt. Så hvor meget er for meget? Hvor meget alkohol må man drikke?

Og hvordan ved du, om du drikker for meget? I dette blogindlæg vil vi diskutere retningslinjerne for alkoholforbrug, og hvad der tæller som moderat eller tungt drikkeri. Vi giver også tips til at skære ned på dit alkoholindtag.

Spørge du nogle gange dig selv hvor meget alkohol må man drikke?

De danske retningslinjer for alkoholforbrug anbefaler, at mænd ikke drikker mere end to genstande om dagen, og at kvinder ikke drikker mere end en. En genstand defineres som en drik, der indeholder 14 gram ren alkohol. Det svarer til mængden i en almindelig øl, et glas vin eller et glas spiritus.

Bemærk Sundhedsstyrelsen har nu ændret sine anbefalinger til at være maksimum 10 genstande om ugen for både mænd og kvinder.

Undgå for meget alkohol ved samme lejlighed.

Binge drinking anses for at være fire eller flere genstande ved en enkelt lejlighed for mænd og det samme antal genstande gælder nu for kvinder

Hvordan ved du så, om du drikker for meget? Der er nogle tegn og symptomer, som man skal være opmærksom på. Hvis du oplever nogle af disse problemer regelmæssigt, kan det være det er på tide at skære ned på dit alkoholindtag:

 

   1. -Hukommelsesproblemer eller blackouts
   2. -Sløret tale
   3. -Svimmelhed eller svimmelhed
   4. -Kvalme og opkastninger
   5. -Brystsmerter
   6. -Træthed og svaghed
   7. -Forvirring og uro
   8. -Søvnløshed
   9.  

Ovenstående er bare nogle symptomer på at dit alkoholindtag har taget overhånd

Hvis du er bekymret over dit drikkeri, er det bedst at tale med en professionel alkoholbehandler. De kan hjælpe dig med at vurdere dit risikoniveau og give dig råd om, hvordan du kan reducere dit alkoholforbrug. Tak fordi du læste med!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 comments

 1. Купить диплом о высшем образованииkupit-diplom1.com — это шанс получить диплом без труда и быстро. Сотрудничая с нами, вы обеспечиваете себе надежный документ, который полностью подходит для вас.

 2. Купить диплом о среднем техническом образовании – это шанс быстро получить документ об образовании на бакалаврском уровне безо лишних забот и расходов времени. В Москве доступны различные вариантов подлинных дипломов бакалавров, предоставляющих удобство и легкость в процедуре..

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *