Hvorfor du bør overveje at købe en brugt motorbåd

Hvis du er på markedet for en motorbåd, spekulerer du måske på, om du skal købe en ny eller en brugt båd. Der er fordele og ulemper ved begge muligheder, men generelt mener vi, at det er det bedre at købe en brugt båd. Dette vil vi komme nærmere ind på i denne artikel.

Hvor meget vil du komme til at bruge båden?

Det afhænger dog mest af, hvor seriøs du er omkring det at købe en motorbåd. Er det, for at prøv det af, er det en indre drengedrøm, der går i opfyldelse, eller har båden praktiske årsager til, at du gerne vil investerer i sådan en. Hvis du altid har haft både, så kender du til bådens mekanisme og ved, hvad der er godt og skidt, hvortil en ny båd måske vil foretrækkes. Men ellers bør du kigge efter brugte motorbåde, hvis du ikke er 100% seriøs med det.

Fordele ved at købe en brugt motorbåd

  • Brugte motorbåde er normalt meget billigere end nye. Det er den største fordel ved at købe en brugt båd – du kan spare mange penge. læs mere.
  • Du kan ofte finde bedre tilbud på brugte både. Hvis du f.eks. leder efter en bestemt bådmodel, kan du måske finde den brugt til en brøkdel af prisen for en ny.
  • Du kan undgå nedskrivningen. Afskrivning er, når et aktiv mister værdi over tid. Nye både mister hurtigt værdi, så hvis du køber en brugt båd, kan du undgå dette afskrivningshit.
  • Du kan skifte den ud til en anden, hvis den ikke opfylder dine behov. Når du køber en brugt og betaler kontant. Så har du ikke gældsat dig på nogen måde. Så der er ingen, der kan holde dig fra at købe en anden type motorbåd eller hvis du ser et bedre tilbud.

Udgifter forbundet ved køb af motorbåd

Der er nogle få omkostninger forbundet med at købe en motorbåd, men de er generelt lavere end omkostningerne ved at købe en ny båd. Du skal betale for:

– Forsikring

– Dokkegebyrer

– Vedligeholdelse og reparationer

– Brændstof

Men hvis du sammenligner dette med omkostningerne, hvis du ser, at det er meget billigere at købe en ny båd, som kan koste op over 2-500.000 kroner, kan du se, at omkostningerne ved at eje en brugt båd er meget lavere. Men når man køber en brugt, så skal du ogsåregne med, at der vil være omkostninger i form af vedligeholdelse løbende, fremfor hvis den var nu.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *