Sådan tjener du penge på din podcast

Hvis du ønsker at tjene penge på din podcast, er der et par muligheder. En af mulighederne er at sælge reklameplads på din podcast. Dette kan gøres via platforme som Podbean og Midroll. En anden mulighed er at sælge produkter eller tjenester via din podcast. Det kan være ting som e-bøger, onlinekurser eller andre digitale produkter. Endelig kan du også tilbyde konsulenttjenester eller taleforpligtelser baseret på din ekspertise. Uanset hvilken vej du beslutter dig for at gå, skal du bare sørge for at give dine lyttere værdi og ikke forsøge at sælge dem noget, de ikke har brug for eller ønsker. Det har Peter Falktoft og Esben Bjerre bl.a. været gode til.

Sådan sælger du reklamer på din podcast

Hvis du ønsker at sælge reklamer i din podcast, er der et par forskellige platforme, du kan bruge. En af dem er Podbean. De tilbyder en selvbetjeningsplatform for reklamer, der gør det nemt at sælge annonceplads på din podcast. Du kan selv fastsætte dine priser, og de tager en provision på 15 % af hvert salg.

En anden mulighed er Midroll. De er en virksomhed, der har specialiseret sig i podcast-reklamer. De har et netværk af over 200 podcasts, og de samarbejder med mærker som Ford, Geico og Wendy’s om at placere annoncer i deres shows. De tager omkring 50 dollars pr. tusinde lytninger for deres tjenester.

Endelig er Blubrry en anden mulighed. De tilbyder både podcast-hosting og reklametjenester. De har et netværk af over 5.000 podcasts og arbejder med mærker som Coca-Cola, Ford og Pepsi.

Sådan sælger du produkter eller tjenester gennem din podcast

Hvis du ønsker at sælge produkter eller tjenester gennem din podcast, er der et par forskellige muligheder. Den ene er at sælge e-bøger. Det kan være bøger, der lærer lytterne, hvordan de kan gøre noget, der har med dit podcast-emne at gøre. En anden mulighed er at sælge onlinekurser. Det kan være kurser, der lærer lytterne mere om dit podcast-emne. Endelig kan du også sælge andre digitale produkter som f.eks. skabeloner eller tjeklister. Uanset hvad du beslutter dig for at sælge, skal du bare sørge for, at det er noget, der giver værdi for dine lyttere.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *