Sådan får du en billigere studiestart

Studiestartstiden er over os, og rundt omkring i landet starter unge mennesker på alverdens forskellige uddannelser. Hvis du er en af dem, kan det være smart at lægge en strategi for din økonomi, da det kan være stramt at få det hele til at hænge sammen på SU. Her kommer nogle tips til en billigere studiestart.

 

Læg et budget

Hvis du er blevet optaget på en uddannelse og skal til at starte, er det en god idé at lægge et budget for den kommende tid. Der kan være nogle engangsudgifter såsom depositum, bøger og andet, som kræver lidt ekstra finansiering her i starten. Hvis du mangler penge til at betale de forskellige ting, kan du få råd med et hurtigt lån. Læg også et generelt månedligt budget, så du ved, omtrent hvor mange penge du har mellem hænderne hver måned.

 

Bo med andre

Hvis du bor med andre, kan du spare en del i forhold til faste udgifter. Det er dyrt at bo selv, og i studiebyer kan huslejen ofte være højere end andre steder i landet. Derudover er det smart med roommates, når man flytter til en ny by. Det er en god måde at udvide sit netværk på og lære flere mennesker at kende udover dem på studiet.

 

Køb brugt

Som studerende er det generelt nødvendigt at holde sine udgifter så langt nede som muligt. I denne ligning kan det derfor betyde meget at købe ting brugt i stedet for at investere i nye ting. Det kan især være smart ved bøger til studiet. Ved mange studier kræves der nye bøger hvert hele eller halve år, og det kan hurtigt løbe op i regnskabet. Derfor er det værd at undersøge, om bøgerne kan erhverves brugt fx via andre elever på studiet, Facebook Marketplace, DBA eller lignende platforme. Også ved tøj, møbler, sko og andet kan det mærkes på pengepungen, hvis det købes brugt.

 

Tag offentlig transport

Det kan måske være tillokkende at købe en billig bil, så du nemmere kan besøge familie, forældre og venner og hurtigt kan komme fra a til b uden at være afhængig af andre. En bil er dog en stor udgiftspost, når man er studerende. Hvis det er vigtigt for dig at have en bil, kan du evt. undersøge, om du kan dele udgifterne med en ven eller et familiemedlem. Ellers er cykel og offentlig transport billigere alternativer til bilen.

Lav en madplan

Mad er en udgiftspost, der hurtigt løber op i budgettet, hvis man ikke har en plan at gå ud fra. Køb gerne ind til flere måltider ad gangen, så du har en plan for, hvordan du vil bruge dine råvarer i løbet af ugen. Det gør det også nemmere at sige nej til at spise ude eller købe noget med hjem, når du ved, at du har handlet ind. Det er både billigere og i mange tilfælde også sundere, når man selv laver mad. Hvis du spiser ude, så spørg endelig efter om der er studierabat.

 

Søg efter et deltidsarbejde

For at supplere din SU kan det være en rigtig god idé at finde et studiejob, som du kan have ved siden af studiet. Det kan give et kærkomment ekstra bidrag til din økonomi, og samtidig kan du være heldig at lande et sted, der både kan give dig studierelevant erfaring samt udvide dit sociale netværk.

2.263 comments

  1. where can i buy cheap clomid no prescription [url=http://clomiphene.icu/#]how to buy generic clomid for sale[/url] get clomid no prescription