Lær at finde vej i junglen af forbrugslån

Annonce

I dagens samfund, kan det være svært at få råd til hverdagen, uden en form for lån. Om det er et banklån til huset, eller om det er et forbrugslån, er det for mange en nødvendighed at tage et lån. Men at skulle beslutte sig for at tage et lån, er noget man burde overveje og ikke gøre spontant. Synes du, at det kan føles som en jungle, at finde ud af hvilket forbrugslån der passer bedst til dig? I så fald kan du læse med her, hvor du får en guide til at finde rundt i junglen.

Renter og tilgængelighed

Når du vælger et forbrugslån, er der flere ting du skal være opmærksom på. En vigtigt ting at tage i betragtning, er renter og gebyrer. Mange firmaer har ofte gemte gebyrer ved et lån. Vær derfor sikker på at du ikke skal betale en stor portion penge, for gemte gebyrer. Derudover går renterne tit hånd i hånd med tilgængeligheden af lånet. Vælger du et lån, hvor du kan få stillet pengene til rådighed med det samme, er der stor sandsynlighed for at det er dyrt. Adskillige hjemmesider tilbyder en sammenligning af priserne på de forskellige lån, og du kan med fordel sammenligne renterne fra de forskellige firmaer, før du siger ja til lånet.

Hvad med kviklån?

Et populært forbrugslån er det, der hedder kviklån. Kviklån er ofte et lån af mindre beløb, men med højere rente, og så er det lettere tilgængeligt end et banklån. Hvor man ofte oplever at et banklån kan tage lidt tid, før det bliver accepteret, kan man blive accepteret til at få et kviklån, næsten samme dag som man ansøger. Et slags kviklån er det der hedder SMS-lån, hvor du kan låne mellem 1.000 og 5.000 kroner. Det er smart hvis du står for eksempel mangler ny elektronik som en mobil, PC eller X-boks. Spillet Xsplit kan downloades her, hvis du mangler nye spil til din x-boks.

Før du vælger et kviklån

Der er mange ting at være opmærksom på, før du beslutter dig for at vælge et kviklån. For det første, kan det være hensigtsmæssigt at tage dine andre lån i betragtning. Har du i forvejen en del lån, som du er i processen af at betale af på, skal du genoverveje at optage et yderligere lån. Det kræver et godt overblik, og et godt budget at kunne optage adskillige lån. Sørg derfor for at få et solidt overblik over din økonomi, og planlæg i dit budget, hvordan du vil betale af på dine fremtidige lån. Du kan få fradrag af dine renter fra lån. Læs hvordan her på skat.dk. Er du i RKI, kan det hurtigt virke fristende at sige ja tak til et lån, da din økonomi i forvejen er stram. Dog skal du huske på, at det i denne situation kan være meget risikabelt at vælge endnu et lån.

 

2 comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *