Det skal du holde øje med inden du låner penge

Står du overfor at skulle låne penge, så er der en række ting som er gode at vide inden. Alt efter hvilken type lån du er på jagt efter, så vil vilkårene variere.

Generelt har bankerne været et godt sted at låne, da du altid var sikret en rimelig rente. På nettet var det i mange år det vilde vesten og man skulle se sig meget godt for, det er selvfølgelig altid godt. Tidligere kunne låneudbydere online have urimelige vilkår, uden nogen form for loft på renter og gebyrer. Det betød at folk som ikke var de bedste til at læse indviklede papirer fik godkendt lån på urimelige vilkår.

Politikkerne vedtog skærpede regler for lån i 2020

I 2020 folketinget en lov for hvor høje årlige omkostninger et lån maksimalt må have. Det var en bred politiks aftale, som skulle sikre rimelige vilkår for alle. Det har været med til at blåstemple de produkter der er på markedet.

Loven betød bl.a. følgende

  • Et maks. loft for ÅOP (Årlige omkostninger i procent) på 35 %
  • Et forbud mod at markedsføre lån med ÅOP på mere end 25%
  • Et forbud mod at markedsføre lån i forbindelse med spil og betting

Hvis du ønsker at vide mere om hvilke lån der findes online på markedet i dag, så kan det ses på Nylaan.dk.

Gå efter den laveste ÅOP

Hvis du sammenligner diverse låneudbydere og deres tilbud, så er det vigtigste punkt at sammenligne ÅOP. Til trods for de nye regler, så er der stadigvæk stor forskel på de årlige omkostninger i procent, og jo lavere desto bedre, da du hurtigere kan betale lånet tilbage igen.

Det er låneudbyderens opgave at lave en kreditvurdering af dig, men brug din sunde fornuft, og lån aldrig mere end du har råd til at betale tilbage. Kan du stille sikkerhed for de penge du låner, vil det normalt resultere i en lavere rente. Låner du uden sikkerhed betyder det at lånefirmaet løber en større risiko, og det betyder højere renter til dig som du skal betale.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *