Fyld den tomme plads i pengepungen

De fleste har prøvet, at man ikke har penge nok til resten af måneden. Det kan være man har mistet sit arbejde, eller at SU’en ikke lige rækker. Selvom man synes, man har været fornuftig med sine penge, kan der komme uventede ting alligevel, der skal betales med det samme. Og hvis det ikke kan lade sig gøre, kan man finde hjælp med et kviklån.

Godt at vide

Mange tror, at alle og enhver kan søge lån. Det er til delt også rigtigt, men som regel skal man være minimum 18 år gammel og dansk statsborger. Det hænger sammen med, at man skal skrive under med NemID, og det er besværligt at få, hvis man ikke opfylder de kriterier.
Derudover skal du helst ikke være registreret i RKI, som står for Ribers Kredit Information. Det er et register over dårlige betalere, hvilket vil sige folk, der har gæld eller regninger, der ikke er blevet betalt. Men det kan sagtens lade sig gøre at tage kviklån alligevel. Her er kviklån RKI ingen hindring, og hvis du klikker på linket, kan du se mere om dette.
Der er nemlig rig mulighed for at finde et lån, selvom man måske ikke lige er gammel nok eller i RKI. Hvis du er for ung, skal du bare have en værge til at underskrive lånet, men det er som udgangspunkt dem der så står med problemet, hvis lånet ikke bliver betalt.
Det vigtigste for at du kan tage et lån, er nemlig at du kan betale lånet tilbage. Og det er ikke gratis at låne penge af en kreditor.

Sådan gør du

Når du skal låne penge, skal du lede efter den rette kreditor og det billigste lån. Det gøres først og fremmest ved at kigge efter renten og løbeperioden. Renten er et beløb, du skal betale hver måned sammen med det, du betaler tilbage af lånet. Den ligger ofte omkring 5%, så dermed koster lånet altså 5% af lånebeløbet ekstra hver måned. Det kan dog sagtens findes billigere.
En løbeperiode er hvor lang tid det tager at betale lånet tilbage. Den hænger sammen med renten, da en lang løbeperiode kræver mere i renter. Så selvom renten måske er lav, kan løbeperioden godt være meget lang, og gøre lånet dyrere.
Når du har fundet et billigt lån, skal du søge om lånet ved at udfylde et skema med nogle spørgsmål. Ofte har du pengene indenfor få timer eller dage. Find lån i weekenden uden sikkerhed. Hvis du låner penge uden sikkerhed, går det nemlig meget hurtigere, da du ikke bliver spurgt om RKI og din alder.
Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i de forskellige kreditorer, da både virksomheder, banker og små firmaer kan låne en penge. Der kan være fordeler og ulemper ved begge, for de kendte firmaer er ofte dyre, men de er også troværdige.
Uanset hvorfor du låner penge, kan du dog regne med, at der altid vil være en kreditor, der vil låne dig pengene.

4 comments

  1. Pingback: meritking
  2. Pingback: grandpashabet
  3. Pingback: madridbet
  4. Pingback: meritking

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *