Vil du spare penge, så skal du køre med 2 sæt hjul

Køber du flere hjul sparer du penge hele året rundt. 

Det lyder umiddelbart ikke som den bedste måde at spare penge på “køb flere hjul og spar penge”. Det er dog et faktum at du både sparer brændstof og har mindre slidtage, hvis du kører på de rigtige dæk.

Mange har et sæt alufælge med sommerdæk og et sæt stålfælge med vinterdæk. Det er rent faktisk også det allerbedste valg. Der er dog flere gode grunde til denne løsning end man lige regner med. 

Nogle kører på helårsdæk eller kører måske endda hele året på enten sommerdæk eller vinterdæk. Det er langt fra den optimale løsning. Med helårsdæk er du nogenlunde undervejs. Det er dog hverken perfekt om vinteren eller om sommeren. 

Hvad er det der gør at du sparer penge.

Køber du 2 sæt hjul, altså et til vinter og et til sommer, så sparer du først og fremmest penge på slitage. Der skal naturligvis 2 sæt fælge til, men hen over årene sparer du de penge hjem igen. Samtidig med at du kører mere sikkert. Kører du med det rigtige dæk, passende til sæsonen, så vil det slide dækket optimalt. Kører du med et dæk der ikke er egnet til sæsonen, så slider du det meget hurtigere. Ergo vil du skulle skifte dæk mere end hvis du kører med den rigtige kombination. Det næste er brændstof. Ved at køre med de rigtige dæk, vil du også havde et bedre vejgreb og en mindre rullemodstand. Det betyder at dække skaber mindre friktion, selvom du beholder kontrollen. Mindre friktion betyder også at der ikke skal så meget kraft til at drive bilen frem. Det fører igen til at motoren bruger mindre brændstof. Regner man her hen over flere år, så er det ekstra sæt fælge hurtig betalt. Både ved slitage og besparelse i brændstof. Så skal man jo som det sidste også huske at sikkerhed altid er pengene værd. De sparede kroner kan konen jo så købe nye kjoler, sko, frækt undertøj og tasker for. 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *