Saml dine små lån og spar penge

Hvis du er en af de mange unge danskere, der er blevet fristet af de hurtige lån, der reklameres for mange steder, er der en chance for, at du ikke kun har ét lån men flere, ja måske endda et større antal. Da kan det i nogle tilfælde være en fordel at samle disse lån til ét større lån og spare omkostninger i form af renter og gebyrer. Det ser vi nærmere på her, så læs med, hvis du er ved at miste overblikket over dine lån.

Internettet og dets mange muligheder har gjort det utroligt nemt at låne penge, og der kan da også være situationer, hvor den eneste mulighed er at tage et lån. Mange unge har dog ikke sat sig ind i, hvilke omkostninger der er forbundet med at låne, men her kan der være mange penge at spare ved at se sig godt for og tænke sig om, inden man tager et lån og reelt påbegynder en gæld.

Hvordan får man et samlelån?

Hvis man ønsker at undersøge, om et samlelån kan være billigere end at blive ved med at betale til mange små lån, kan man søge efter en liste med danske låneudbydere og dernæst se på de forskellige lån og således finde frem til samlelånene.

Hvad er et samlelån?

Men hvad er et samlelån egentligt? Som navnet antyder, er der her tale om et lån, hvor en mængde mindre lån lægges sammen til ét større lån og altså samler lånene. Fordi der så kun er ét lån, der skal betales renter og andre omkostninger af, kan det være en fordel at omlægge til et samlelån for dels at spare penge men også for kun at have ét lån at holde styr på.

Hvorfor er et samlelån smart?

Netop fordi, man i nogle tilfælde kan spare penge med et samlelån, vælger mange at se nærmere på denne løsning, hvis man er ved at miste overblikket over sine mange små lån. Da kan man overveje, om det er en god idé overhovedet at tage mange små lån, eller om man kan komme i tanker om andre løsninger på sine pengeproblemer, f.eks. at tage et ekstra job eller at skære lidt ned på sit forbrug. Er et lån den eneste mulighed, kan man dog blive nødt til at gøre det. Med et samlelån skal man altså ikke holde styr på en hel række af lån, der hver især har forskellige vilkår, men kun ét, som man skal koncentrere sig om at få betalt af til tiden. Overskrider man tilbagebetalingsfristen kan det komme til at koste dyrt i strafrenter og ekstra gebyrer, så dette er noget, de fleste har forstået vigtigheden af og derfor gør sig umage for at overholde.

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *