Mange investorer glemmer disse ting

I dag er investeringer meget populære, og det betyder også, at der nok er flere og flere der står med overskud på deres aktier eller andre investeringer. Dette betyder også, at folk skal begynde at tænke over, hvad der skal ske med dette overskud.

Skat

Det er et kedeligt emne, men det er et nødvendigt emne. Du kommer ikke uden om skat i Danmark, og derfor er det vigtigt at forholde sig til emnet. Når du køber og sælger aktier, så kan du opnå en gevinst. Denne gevinst skal selvfølgelig beskattes. Får du et udbytte, så kommer det også til at tælle som “aktieindkomst”.

Skatteprocenten afhænger af hvor meget du har tjent. Når vi skriver tjent, så mener vi din samlede “aktieindkomst”. Er den på under 56.500 kroner, så skal du betale 27 procent af beløbet. På enhver krone over dette beløb skal du betale 42 procent. Du skal derfor lave to udregninger, når du prøver at regne din skat ud. Du skal dog vide, at hvis du er gift, så beløbsgrænsen på denne aktieindkomst det dobbelt. Dette vil altså sige, at der er tale om 113.000 kroner. Dette tal er for 2021, og hvis du læser denne artikel på et andet tidspunkt, så kan beløbene godt have ændret sig.

Når det kommer til skat af bitcoin, så er det desværre ikke så nemt. Det er lidt mere kompliceret, og dette går ud over mange. Derfor kan det være en god idé at hyre en advokat til btc, som kan hjælpe dig med at beregne din skat af kryptovaluta. Hvis du er i tvivl om andre skattetekniske ting eller lovgivningsmæssige ting, så kan sådan en bitcoin advokat hjælpe dig med det også.

Negative renter

Når du sælger dine aktier, så står pengene på din konto. Du bør huske, at du betaler penge for at have disse penge stående, hvis du kommer over et vis beløb på din konto. For mange mennesker er dette på et hundrede tusind kroner.

24 comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *