Kan proteinpulver hjælpe dig til at nå dine fitnessmål?

Hvis du går op i træning og sundhed, så har du sikkert også hørt om proteinpulver. Der er rigtig mange myter omkring, hvad proteinpulver gør, hvem der bør tage det og hvorfor. En af de største misforståelser er, at det kun er store stærke bodybuildere eller folk der træner 7 gange om ugen, der bør indtage proteinpulver. Dette er selvfølgelig ikke en sandhed. Proteinpulver er for alle, der går op i at nå deres daglige proteinindtag, som kan bidrage til at nå deres fitnessmål. Læs med her og bliv klogere på, hvad proteinpulver kan gøre for dig. 

Hvad er proteinpulver?

Proteinpulver er grundlæggende bare et kosttilskud. Ligesom nogen mennesker tager omega 3 fiskeolie, kalk eller magnesium, så kan du spæde din daglige kost op med en ekstra omgang protein.

Proteinpulver kommer i mange former og smagsvarianter og består af en række essentielle aminosyre, som hjælper kroppen til at bygge nyt muskelvæv. Det betyder ikke at proteinpulveret i sig selv magisk bygger dine muskler op mens du sidder og ser fjernsynet. Det kan derimod hjælpe din krop til at nå dit daglige indtag af protein, som gennem træning og fitness kan opbygge større muskler på længere sigt. 

Proteinpulver er ikke et mirakelmiddel

Det er en myte at proteinpulver i sig selv har en isoleret virkning. Du kan ikke sidde i sofaen der hjemme og gro en sixpack, fordi du dagligt indtager proteinpulver. Proteinpulver er hverken præstationsfremmende eller forbrænder fedt, så det giver altså ingen resultater, hvis ikke du får dyrket motion og bevæget dig dagligt.

Måden proteinpulver kan hjælpe dig på er ved, at opnå dit daglige indtag af protein. Alle mennesker har behov for et antal gram af protein hver dag alt afhængig af din vægt og aktivitetsniveau.

Proteinpulver kan hjælpe processen på vej

For nogen kan det være svært at opnå udelukkende gennem kosten, og her kan proteinpulver være et behjælpeligt kosttilskud. Proteinpulveret har et højt indhold af ren protein, så det er en nem måde, at nå sit daglige mål på uden, at man skal bruge for meget tid i køkkenet. Hvis du for eksempel har en travl hverdag og ofte er på farten, så er en proteinshake i tasken en super god måde at få et ordentlig skud protein på. 

Protein er vigtig for muskler og vægttab

Uanset om dit fitnessmål handler om at gro store muskler eller om at tabe dig, så er protein vigtig. En sund og varieret kost skal altid bestå af et stort nok proteinindtag, så kroppens muskler har noget at arbejde med. Det er også derfor at hårde restriktive diæter sjældent er virksomme for vægttab over længere tid, da kroppen ikke har nok energi at arbejde med. 

Drop juicekuren, fastningen og lad være med at dæmonisere et stykke toastbrød. Holdbare vaner, daglig motion og en sund kost er den eneste rigtige vej til at nå dine fitnessmål. Brug proteinpulver som et hjælpemiddel til at få dit daglige proteinindtag og spæd ellers op med god sund kost og en form for motion, som du holder af at dyrke. 

 

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *