Hvordan udbetales min skrotpræmie?

Hvis du har en gammel bil, som du ønsker at skrotte, undrer du dig måske over, hvordan processen foregår. Hvordan betales din præmie? Hvem betaler den? Vi vil besvare alle disse spørgsmål i dette blogindlæg!

Hvad er en skrotbil?

En skrotbil er et køretøj, der ikke kan repareres. Det er normalt for dyrt at reparere, og delene er ikke værd at sælge separat. Den eneste værdi, der er tilbage i bilen, er metallet, som kan genbruges.

Hvor mange penge vil jeg få for min skrotbil?

Hvor meget du får for din skrotbil, afhænger af vægt og metaltype. Prisen afhænger også af de aktuelle markedsforhold. Generelt kan du forvente at få mellem 2.200-3.000 kroner for din skrotbil.

Hvordan får jeg min bil til skot?

At få din bil skrottet kan gøres på to forskellige måder. Den ene måde er, at du kan tage til din nærmeste skrotforhandler, som både er registeret og miljøgodkendt. Her kan vedkommende fortælle, hvordan det foregår, og du skal udfylde nogle papirer på bilen, som ophuggeren kan bruge for at kunne skrotte din bil. Den anden måde er, at du kan gå ind på Borger.dk og søge om en skrotningsgodtgørelse. Det foregår online og er både nemt og praktisk. Her går du ind og udfylder alt om bilen og dens stand, og du kan få et overblik over de godkendte autoophuggere nær din bopæl, som du kan køre din bil til.

Skrotpræmie

Og nu til det vigtigste, nemlig din skrotpræmie. Altså den pengesum, du får for at aflevere din bil til skrot. Pengene er både, fordi du rydder op efter dig selv, men mest af alt, fordi din bils brugbare dele kan genbruges igen og igen. Pengene udbetales til den person, som står som ejer af bilen, hvor pengene bliver udbetalt til dig nemt og enkelt.