Luft i maven hos babyer: Årsager, forebyggelse og lindring

Ingen nyder at have luft i maven, og det er ikke anderledes for babyer. Faktisk kan babyer få luft i maven af flere årsager – det kan blandt skyldes at de sluger for meget luft under amning eller når de får flaske. Hvis din baby har mavesmerter eller jævnligt har ondt i maven, skyldes det sandsynligvis for luft i maven. Heldigvis er der måder at forebygge og lindre luft i maven hos babyer på. Læs med her for at få nyttige tips!

En af hovedårsagerne til, at spædbørn får luft i maven er, at de sluger for meget luft, mens de spiser. For at forhindre dette kan du prøve at bøvse dit barn ofte under og efter madning. Sørg også for at holde din baby oprejst når du giver mad, så tyngdekraften kan hjælpe med at holde mælken eller modermælkserstatningen nede.

En anden almindelig årsag til luft i maven hos børn er at spise visse fødevarer, som er kendt for at give luft i maven. Det gælder bl.a. grøntsager som broccoli og kål samt bønner, linser og sojaprodukter. Hvis du tror, at disse kan være synderne, kan du prøve at skære dem ud af din kost eller hvis du ammer, fjerne dem fra din kost i et par dage for at se, om der er nogen forskel.

Endelig er nogle babyer bare mere tilbøjelige til at få luft i maven end andre. Hvis det er tilfældet, er der stadig ting, du kan gøre for at hjælpe. F.eks. kan du hjælpe med at lindre smerter og ubehag ved at massere din babys mave i urets retning.

Vi håber, at disse tips har været nyttige i forbindelse med luft i maven hos babyer. Husk, at hvis du nogensinde er usikker på noget, skal du altid kontakte din læge eller sundhedsplejerske for at få professionel rådgivning. De vil være i stand til at rådgive dig om den bedste fremgangsmåde i dit barns individuelle tilfælde.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *