Bring lækre asiatiske smagsoplevelser ind i din hjemmelavede madlavning

Ramen er en japansk nudelsuppe, der består af hvedenudler i kinesisk stil, som serveres i en kød- eller fiskebaseret bouillon, der er smagt til med sojasovs eller miso og garneret med forskellige ingredienser som f.eks. svinekød i skiver, tørret tang, kamaboko (fiskekage), grønne løg og nogle gange majs. Ramen kan også fås i vegetariske og veganske varianter. Ramenens oprindelse er uklar, men det menes, at den stammer fra kinesiske hvedenudler, som blev bragt til Japan af handelsfolk i Meiji-perioden (1868-1912). Med tiden har retten udviklet sig til sin egen stil med mange regionale varianter i hele Japan. Den er blevet en international favorit på grund af sin smag og bekvemmelighed – den er let tilgængelige på restauranter, i nærbutikker og supermarkeder. Desuden kan ramen let tilpasses til at passe til enhver præference eller diætrestriktion. Uanset om du er på udkig efter en klassisk skål med nudler med miso-smag eller noget nyt og eventyrligt, er der ramen til alle!

 

Eksperimenteres af mange kokke

Ramen er også ved at blive mere og mere populær som en kunstform, hvor mange kokke eksperimenterer med nye kombinationer af ingredienser og smagsvarianter – tænk på græskar-Ramen eller vietnamesisk Pho lavet med Ramen-nudler! Retten er således blevet meget mere end blot et måltid, men snarere en oplevelse, der går på tværs af lande og kulturer. Med sin alsidighed og lækre smag er det ikke underligt, at ramen er blevet taget så varmt imod verden over. Fra hjemmekokke til Michelin-stjernede kokke, alle synes at være enige – der er intet bedre end en dampende skål ramen!

 

Uanset hvordan du nyder den, er der én ting, der er sikker: Ramen vil altid forblive en ikonisk ret, der fremkalder følelser af hygge og lykke. Den stammer måske nok fra Kina for flere århundreder siden, men i dag er den blevet en elsket basisret rundt om i verden. Uanset om du vælger at lave din egen eller købe den på en restaurant, garanterer vi, at der venter dig en lækker skål ramen! Så hvorfor ikke prøve noget nyt og udforske alle de fantastiske smagsoplevelser, som denne vidunderlige ret har at byde på? Du vil ikke fortryde det, og det vil også være med til at skabe noget variation ind i din madlavning.

 

At lave ramen er ikke en alt for kompliceret opgave

Med nogle få enkle ingredienser og nogle grundlæggende redskaber er det muligt at lave ramen, der smager godt, hjemme i dit eget hjem.

 

For at begynde at lave ramen skal du samle de nødvendige ingredienser. Dette omfatter en pakke med tørrede eller friske nudler; disse kan findes i de fleste dagligvarebutikker og asiatiske markeder. Du skal også bruge en række grøntsager som gulerødder, kål, svampe, bok choy og andre grøntsager, som du foretrækker. Andre vigtige ingredienser er kyllingebouillon eller dashi-bouillon (en slags japansk fiskebouillon), sojasovs eller misopasta, sake (risvin) og mirin (sød risvin). Hvis det ønskes, kan du tilsæt også et æg for smagens skyld.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *